AKTUELLA FÖRESTÄLLNINGAR:  

 

 

Land i sikte - ett interaktivt musikaliskt äventyr för barn 2-5 år. 

Kapten Molly och hennes styrman Jack har hittat en karta med ett kryss på. Tänk om  det är en skatt som är gömd där?

Med barnen som besättning seglar de iväg ut på havet för att hitta skatten, men det är inte så lätt att hitta rätt ö. På vägen råkar de ut för en massa äventyr och möten.

Cd och text/ackordhäfte ingår.

 

Manus, musik och medverkan: Susanne Lind och Jan Stenborg

Regi: Svante Grogarn

Scenografi: Annika Thore            

 

Med stöd av Stockholms Kulturförvaltning

 

Under musikexempel kan du höra två sånger ur föreställningen.
Vi har gjort en videosnutt (sammandrag) där du kan få en uppfattning om föreställningen. Är du intresserad - kontakta undertecknad.

 

Under 2011 års Folk- & Världsmusikgala delades ett nytt specialpris ut, Framtidspriset. Ur juryns motivering: "Stadigt förankrad i folkmusiken delar den här personen alltid generöst med sig av sina kunskaper. Här finns en stark scennärvaro och en ständig vilja till kommunikation...". Spelmannen och musikhandledaren Susanne Lind från Lerdala fick ta emot priset ur kulturministerns hand. GRATTIS, SUSS!

 

PRESSKLIPP om Land i sikte: " En dryg halvtimme varar föreställningen och tack vare det pedagogiska greppet att få med publiken i en mängd rörelser och aktiviteter var det inga problem för de båda skådespelarna att hålla barnens, och även de vuxnas, intresse på topp hela tiden. (Ulricehamns tidning 14/10-10)

"Det var den bästa föreställning vi sett!" berättade barnen på en förskola för sin fröken som kom in och berättade för oss om deras entusiasm. (Föreställnng i Ulricehamn 13/10-10)

"Det mest spännande i föreställningen är musiken. Folkmusikern Susanne Lind och Jan Stenborg ackompanjerar hela tiden sin berättelse med rim och ramsor, ljud och musik på gitarr, fiol, tonboxar, det spanska folkinstrumentet laud, en arabisk darbouka och en peruansk cajon."  (Barometern)
"Barnen stampade i golvet för att skrämma bort ormar på ön och smög tyst för att inte bli upptäckta av de vilda farliga djuren."....."Vi vill att föreställningen ska vara en upplevelse och att barnen ska medverka och ha roligt...."......"det är kittlande spänning i en trygg omgivning."   (Östran)

Kommentarer från personal i Kalmar län ht-09 och i Stockholm vt-11: "Perfekt anpassad för åldersgruppen"  - "Bästa föreställning vi sett" - "Bra nivå för särskolan" - I Torsås kom även SFI eleverna och såg vår föreställning för att träna svenska. De var jättenöjda och fick skiva med sånger och texter för att kunna följa upp. - "Vad härligt att barnen får vara med så mycket" 

Kommentar av en pappa (Älvsjö bibliotek 8 nov 2008): ”Det här var den bästa barnteaterföreställning jag varit på, och vi har sett många här.”

  

 

 

Musikverkstan La Verdad, Svartågatan 74, 128 45 Bagarmossen

Mobil: 0733-94 80 53, E-post: info@musikverkstan.eu

 

Vi har gjort över 200 föreställningar av Land i sikte sedan premiären.
Gör en ny interaktiv rim- och ramsföreställning varje termin som vänder sig till 2-5-åringar.