Land i sikte -Manus och musik: Susanne Lind och Jan Stenborg. 

Land i sikte gjorde jag som rim- och ramsföreställning för några år sedan. Den var en väldigt rolig föreställning att göra och jag kände direkt att den skulle vara rolig att göra som musikteater med två på scenen. Susanne och jag har i flera års tid funderat på att göra något ihop men ingen av oss har haft tid, men nu äntligen föll det på plats och då plockade jag upp idéen med Land i sikte. Vi har skrivit om allt, gjort ny musik och från min gamla föreställning finns faktiskt bara tre repliker kvar. Det är det som är så spännande när man skapar tillsammans, allt förändras, stöps om och blir något nytt.

Svante jobbar med manus

Susanne kände Svante Grogarn, regissör från Göteborg, som bl. a. har jobbat med Amandakören, Göteborgs symfoniorkester, Teater Markatta, Teaterhögskolan, gruppen Bäsk. Han har varit jättebra på att rensa (-Det här är en jättekul scen, jag förstår bara inte vad den ska tillföra den här historien.) och få oss att agera. Dessutom har han en underbar humor.

 

Annika Thore gjorde scenografin till "På andra sidan dörren" och har en fantastiskt fin blick för enkelhet och rena former och färger. Så det var självklart att hon fick frågan om hon ville ta uppdraget. Hon har bl. a. jobbat med Teater Tre, Teater Kurius, Turteatern och Klassiskt Tonande.

 

 

Susanne Lind är musikhandledare och musiker, spelar fiol och sjunger så man  blir varm inombords. Har bl. a. turnerat runt i Sverige i många år med skol- och förskoleföreställningar.

 

 

 

 

 

 

 

Oktober 2008 var vi i Västernorrland på turné. Det blev mycket resande (bilåkande) och ganska stressigt mellan spelningarna. Men gensvaret vi fick från barn och vuxna uppväger allt slit. Här spelar vi ena dagen på biblioteket i Arken i Örnsköldsvik,

 

och nästa dag ute i en gymnastiksal på landet (här Långsele).

 

 

 Det är en rolig föreställning att spela och Susanne är en underbar respartner med ett alltid strålande humör. Vi kompletterar varandra bra. Hon gillar inte att fika men tar gärna en liten vila på eftermiddagen vilket betyder att jag får ett perfekt tillfälle att gå och ta en kaffe latte. (När jag hittar ett ställe som har det vill säga - Latte i Sollefteå? Var? Var? Var?)

 

E-post från Älvsjö bibliotek inför föreställning 8 november 2008:

Hej Janne!

I går släppte vi biljetterna till "Land i sikte" kl. 10.00. Det var lång kö utanför bibliotek, som till en rockkonsert! Telefonen glödde och mammorna slogs nästan, några blev utan...

Vi delade ut 80st biljetter på 12 minuter!! Världsrekord i Älvsjö!

Välkommen på fredag

Annika
Älvsjö bibliotek